Netherlands Search and Rescue (NL)

Bristow Search and Rescue: Netherlands Operations

Welkom bij de Search and Rescue (SAR) helikopters van de Nederlandse Kustwacht. Met speciaal gebouwde Search and Rescue helikopters, gestationeerd op de luchthavens Den Helder en Midden-Zeeland, bieden wij tijdens alle weersomstandigheden, in heel Nederland een zoek- en reddingsdienst.

Wij werken samen met andere hulpdiensten om opsporings- en reddingsteun te verlenen aan mensen die zich bevinden op de Noordzee, de binnenwateren en andere locaties in Nederland.

Onze basissen

Onze basissen

Wij opereren vanuit twee SAR-basissen gelegen op de Luchthavens Den Helder en Midden-Zeeland. De basissen zijn zou gebouwd en gelegen, dat de bemanningen snel en veilig op noodsituaties kunnen reageren en zodat hun helikopters en uitrusting volgens de hoogte veiligheids- en kwaliteitsnormen worden onderhouden.

Onze mensen

Onze mensen

Bristow Helicopters is al meer dan een halve eeuw pionier op het gebied van zoek- en reddingsdiensten van wereldklasse over de hele wereld. Wij hebben duizenden mensen noodhulp geboden, regeringen en industrie over de hele wereld ondersteund met meer dan 31.000 missies en meer dan 85.000 vlieguren. 

In Nederland heeft Bristow ingenieurs, piloten, reddingtechnisch-, en grondpersoneel in dienst, allen experts in het leveren van complexe en veeleisende zoek- en reddingsdiensten. De bemanning samenstelling van de Search and Rescue helikopter is; 2 piloten, 1 winchoperator, 1 winchman en 1 SAR-verpleegkundige. Technische ondersteuning is altijd beschikbaar op de basis.

Veiligheid staat centraal bij al onze activiteiten en we zijn er trots op dat we ons toonaangevende veiligheidsprogramma Target Zero, naar Nederland kunnen brengen. Onze veiligheidscultuur ligt ten grondslag aan elke vlucht die we maken en beslissing die we nemen.

Onze helikopters

Onze helikopters

Bristow exploiteert, namens de Nederlandse kustwacht, twee AW189 helikopters, plus één back-up. Elke helikopter is ontworpen om onder alle weersomstandigheden, dag en nacht, topprestaties te leveren. Piloten kunnen vertrouwen, terwijl zij samenwerken met de reddingtechnische crew, op geavanceerde avionica en automatische pilootbediening, terwijl zij gespecialiseerde opsporings- en reddingapparatuur, als gestabiliseerde FLIR-camera’s, zoeklichten en een takel aan boord bedienen.

De cabine van elke helikopter is speciaal ontworpen met op maat gemaakte medische stations, zodat SAR-verpleegkundigen in een ruime ergonomische omgeving de medische behandeling kunnen starten.

Bristow introduceert ook nieuwe toonaangevende technologieën, zoals missiebeheer en datalinksystemen, die de interoperabiliteit van de dienst met alle Nederlandse SAR belanghebbenden verbeteren, allemaal bedoeld om de hulp snel daar te brengen waar hij dringend nodig is.

Contact

Contact

Als u contact wilt opnemen over een aspect van deze dienst, vul dan ons contact formulier in

General Inquiry about Netherlands Coastguard


* Required Fields